image

Uzsākta dzīvokļu pārdošana dzīvojamo māju projekta “Merks Viesturdārzs” 3. kārtā

2022-09-14 |

Ir uzsākta dzīvokļu rezervācija trešajā un noslēdzošajā kārtā dzīvojamo māju projektā “Merks Viesturdārzs ”, kas atrodas Rūpniecības ielā 33, Rīgā. Trešās kārtas ietvaros tiks izbūvēti 90 dzīvokļi un 4 komerctelpas. Projektu ir plānots pabeigt 2023. gada nogalē.

“Merks Viesturdārzs” ir lielākais dzīvojamu māju kvartāls prestižajā un cilvēku iemīļotajā Rīgas Klusajā centrā. Kopš 2018. gada, kad tika uzsākta projekta pirmās kārtas būvniecība, apkārtne ir mainījusies līdz nepazīšanai, iegūstot mūsdienīgas pilsētvides veidolu. Kopsummā projekta trīs kārtās tiks izbūvēti 353 dzīvokļi un 14 komerctelpas. Visu ēku kopējā platība pārsniegs 28 000 m2. 

“Šī ir vieta, kas spēj iedvesmot jaunām ambīcijām un mērķiem. “Merks Viesturdārzs” ir lielākais dzīvojamais kvartāls Klusajā centrā, kas veidots pēc Skandināvu askētiski minimālā, bet pašpietiekamā stila iezīmēm. Esam gandarīti pēdējo četru gadu laikā redzēt cilvēku augsto interesi par šo projektu, kas ir apbalvots ar sešiem dažādiem nozares ekspertu apbalvojumiem, ” saka Mikus Freimanis, SIA “Merks Mājas” valdes loceklis. “Noslēdzošajā projekta kārtā būs pieejami 90 dzīvokļi ar 24 dažādiem plānojumiem, ko papildinās vairākas zaļās zonas, bērnu rotaļu laukums un parks, kas atdalīs projekta otro un trešo kārtu. Jau šobrīd mums ir vairāk nekā 700 reģistrētu interesentu par trešās kārtas ēku.”

"Ar “Merks Viesturdārzs“ 3. kārtas būvniecību, iezīmēsies RUUME arhitekti projektētā dzīvojamā kompleksa kopējās aprises. Projekts ievieš ziemeļnieciskus vaibstus Rīgas Klusajā centrā radot jaunus standartus mūsdienīgai dzīvojamai videi pilsētas centrā, " saka RUUME arhitekti.

Trešās kārtas ēkai būs 5 līdz 7 stāvi ar dzīvokļu kopējo platību no 33 m2  līdz 217 m2. Dzīvokļu pārdošanas cena ir sākot no 153 000 Eur. Ēkai būs A klases energoefektivitāte, kas nodrošinās zemākas patērētās enerģijas izmaksas iedzīvotājiem un vienmērīgu temperatūru ēkā pie krasām āra temperatūras izmaiņām. Dzīvokļiem ir plānota zemgrīdas apkure, kā arī katram dzīvoklim būs savs balkons vai terase. Labiekārtotajā pagalmā plānots ierīkot mūsdienīgu bērnu spēļu laukumu. Saviesīgiem pasākumiem “Merks Viesturdārzs” 3. kārtas iedzīvotāji varēs pulcēties plašā 165 m2 lielā koplietošanas terasē, kas atradīsies ēkas 4. stāvā. Terasē plānots ierīkot grillēšanas zonu zem jumta, kā arī atsevišķas atpūtas vietas ar sēdvietām un zaļumiem. Pazemes stāvā tiks ierīkotas privātās noliktavu telpas un autostāvvietas, ko būs iespējams iegādāties par papildus samaksu. Savukārt, ēku 1. stāvā būs ietilpīgas un slēdzamas koplietošanas telpas velosipēdu un bērnu ratiņu uzglabāšanai.

Tikmēr projekta “Merks Viesturdārzs” 2. kārtas ēka strauji tuvojas būvniecības noslēguma fāzei un nodošanai ekspluatācijā. Šobrīd rezervācijai ir pieejami mazāk nekā 15 dzīvokļi, kuros dzīvokļu topošajiem īpašniekiem būs iespējams ievākties jau 2022. gada nogalē. Tāpat visi “Merks Viesturdārzs” iedzīvotāji var kļūt par daļu no ekskluzīvā “Īpašnieku kluba”, kas piedāvā “Merks Viesturdarzs” iemītniekiem izmantot īpašas iespējas, atlaides un priekšrocības vairākos desmitos Klusā centra rajonā esošajos restorānos, atpūtas vietās, veikalos un ārstniecības iestādēs.  

image
image
image
image
image
image
image
image